Home

velkommen

Jeg kombinerer en høj jordemoderfaglighed med min instruktøruddannelse i Smertefri Fødsel, så du får redskaberne til den bedste fødsel for dig og dit barn!

arrow down

Introduktion

”Her lærer man ikke om at føde – her lærer man at føde.”

Er du gravid og søger fødselsforberedelse? Vil du i proces og forvandle:

 • Fødselbekymringer og angst til fødselsglæde og positive forventninger?
 • Uvished og utryghed til vished, tryghed og kontrol?
 • Frygt for smerter i fødslen til aktiv og konkret smertehåndtering og færre smerter?
 • En svær fødsel til en forstået fødsel og blive klar til en ny graviditet og fødsel?

 

Så er du kommet til det rigtige sted! Jeg er jordemoder og instruktør i Smertefri Fødsel, og kan tilbyde dig konkrete kropslige og mentale teknikker, så du står stærkt rustet til fødslen. Jeg kan også tilbyde dig klargørende samtaler, efterfødselssamtaler og private jordemoderkonsultationer.

Mange sammenligner en fødsel med at løbe en maraton. En maraton og en fødsel er en ekstrem kropslig og mental udfordring. Du ville aldrig begive dig ud på en maraton uden træning: Det samme bør gælde fødslen.

Fødslen sætter markante spor i forældreskabet. Kommer I styrkede ud af fødslen, har I meget større overskud til at fokusere på tilknytningen til jeres barn, amning og familiedannelse. En god fødsel betyder noget for jer og jeres barn resten af livet.

Ved at træne forskellige konkrete, kropslige og mentale teknikker, vil du og din partner blive rigtig godt rustet til at gå ind i fødselsarbejdet. I får vished for, hvordan I arbejder jer igennem fødslen ve for ve. Du vil opleve en mere aktiv fødsel med mindre angst, mere kontrol og færre smerter.

Al fødselsforberedelse er godt. Men noget er bedre end andet. En af mine kursister sagde efter kurset: ”Her lærer man ikke om at føde, her lærer man at føde.”

Min tilgang til fødselsforberedelse er konkret og pragmatisk. Enten-eller findes ikke. Det, du får med fra mig, går fint hånd i hånd med alt andet, du kan blive tilbudt på fødestuen. Men rigtig mange får slet ikke brug for andet end teknikkerne fra min forberedelse. Slår fødslen et sving og du bliver forpint trods teknikkerne, er det jo skønt, at en epiduralblokade (rygmarvsbedøvelse) findes. Men det er ærgerligt og unødvendigt at det skal være førstevalg, fordi du ikke er forberedt.

Frygt og angst opstår, når du mangler tiltro til dine evner og mangler redskaber til at tackle fødslen:

 • Redskaber får du ved at forberede dig konkret hos en, der ved mere om fødsler og fødselsforberedelse end du selv gør
 • Evnen til at bruge redskaberne får du ved at træne
 • Det er træningen der gør den store forskel mellem min og mange andres fødselsforberedelsesmetoder

 

 
Par 33
  

Rigtig mange kursister fortæller, at de starter kurset med at være angste for uvisheden om fødslen og slutter med at glæde sig: Kom an fødsel!

Læs hvad kursisterne siger om at føde med den bedste fødsel

Vælger du fødselsforberedelse hos den bedste fødsel vælger du at være nysgerrig overfor kroppens fantastiske muligheder og styrke.

Har du allerede valgt, vil jeg ønske dig tillykke med, at du har valgt at tage ansvaret for din fødsel på denne måde.

Held og lykke med din forberedelse og din fødsel!

Grundkursus

Grundkurset løber over 4 moduler og en efterfødselscafé

Med et grundkursus hos den bedste fødsel får du ejerskab til din fødsel.

 • Du får 12.5 timers fødselsforberedelse fordelt på fire kursusgange over fire uger og en efterfødselscafe.

De 12.5 timer er fordelt på fire moduler. Det tredje modul er med din partner og varer 3.5 timer.

Kurset veksler mellem praktiske øvelser, teori og træning.

Den overordnede tankegang i grundkurset er, at du på hvert modul lærer en-to teknikker, som du indøver og træner 15 minutter dagligt under kurset efter lydfiler, som er en del af kursusmaterialet. Lydfilerne gør det nemmere at træne og lettere at bevare motivationen til træningen. De første par uger øver du efter flere lydfiler ca. 25 minutter dagligt.

Når kurset er slut, kan du nøjes med at træne 15 minutter dagligt efter en lydfil. Der skal være minimum fire uger og gerne fire-seks uger efter endt kursus til træning frem til fødslen. Det er nemlig TRÆNINGEN, der giver den stærke effekt af denne form for fødselsforberedelse.

Efter tre-fire ugers træning er teknikkerne så indøvede, at de fungerer som en slags betinget refleks: Teknikkerne sidder i kroppen, som derfor ved, præcis hvad den skal, når den første ve melder sig.

Jeg lægger vægt på, at der maks. er otte-ti kursister på hvert hold, at der er god tid og plads til spørgsmål og svar – og at de dumme spørgsmål findes ikke.

Rigtig mange gravide har evalueret, at de er blevet overraskede over at lære, hvor stor indflydelse de reelt har på de beslutninger, der træffes undervejs i graviditeten og i fødslen. De har følt sig godt klædt på til at få indflydelse på, hvad de vil og ikke vil under deres fødsel. Du skal naturligvis gå efter at få den bedste fødsel og det kan jeg give dig, fordi jeg er jordemoder og har et indgående kendskab til fødsler.

Du evaluerer kurset og mig som underviser efter kursets slutning m.h.p. forbedringspotentiale for metoden og mig. Jeg opfordrer dig til at sende mig en fødselsberetning efter fødslen, hvor du fortæller, hvad forberedelsen har betydet for dig og hvordan det virkede for dig i fødslen. Evalueringen behandles helt fortroligt.

Efterfødselscafe:

Når alle på holdet har født, inviterer jeg til en to-timers efterfødselscafe for dig og dit barn. Her får alle mulighed for at fortælle om, hvordan fødslen og tiden efter fødslen er gået.

 

På efterfødselscafeerne hører jeg den ene stærke og stolte beretning efter den anden. Selv fødsler, der ikke nødvendigvis er gået som håbet, har alligevel været en god oplevelse med kontrol, tryghed, glæde og overskud.

Der er stor opbakning til cafeerne, og det særligt skønt for mig at mødes med alle igen. Det er rigtig vigtigt for mig at høre, hvad kurset og teknikkerne har betydet for dig/jer og det er rigtig vigtigt, at du får fortalt din helt unikke fødselshistorie og hører andres. Det er også vigtigt, at du får mulighed for at stille spørgsmål til fødslen og tiden efter fødslen. Har fødslen været svær, har jeg mulighed for at tilbyde dig en ekstra samtale. Se mere under andre tilbud.

Læs her, hvad tidligere kursister siger om kurset.

Læs mere om de enkelte moduler her:

Kurser 2024

ÅRHUS

Klinik Underværk

Strandparken 6

8000 Århus

 

Start 17/5/24

17/5 kl. 15.00-17.30

24/5 kl. 15.00-17.00

31/5 kl. 15.00-18.30

7/6 kl. 15.00-17.30

 

Start 15/6/24

(Weekend-kursus)

15/6 kl. 10.00-17.00

16/6 kl. 10.00-17.00

 

Start 21/6/24

21/6 kl. 15.00-17.30

28/6 kl. 15.00-17.00

5/7 kl. 15.00-18.30

12/7 kl. 15.00-17.30

 

Start 9/8/24

9/8 kl. 15.00-17.30

16/8 kl. 15.00-17.00

23/8 kl. 15.00-18.30

30/8 kl. 15.00-17.30

 

 

 

 

 

 

Start 15/9/24

15/9 kl. 15.00-17.30

20/9 kl. 15.00-17.00

27/9 kl. 15.00-18.30

4/10 kl. 15.00-17.30

 

Start 8/10/24

8/10 kl. 18.30-21.00

22/10 kl. 18.30-20.30

29/10 kl. 18.30-22.00

5/11 kl. 18.30-21.00

 

Start 15/11/24

15/11 kl. 15.00-17.30

22/11 kl. 15.00-17.00

29/11 kl. 15.00-18.30

6/12 kl. 15.00-17.30

 

 

 

 

 

 

PRIS

Et grundkursus koster 2395 kr.

Prisen dækker undervisning, arbejdshæfte, lydfiler og økologiske snacks og drikkevarer. 

Er du medlem af sygeforsikringen Danmark kan du få 600 kr i refusion, fordi jeg er jordemoder. Læs om reglerne for refusion her.

Booking

Herunder kan du booke et grundkursus. Når jeg har modtaget din booking, får du en bekræftelsesmail. Heri vil du finde oplysninger angående betaling og forretningsbetingelser. Først når du har betalt og accepteret betingelserne er din booking gyldig, og du vil få en velkomstmail med praktiske oplysninger m.m.

  Ved indsendning af oplysninger godkender jeg samtidig privatlivspolitikken
  hos Den Bedste Fødsel.

  Om mig

  Jeg hedder Gitte Thetmark, er udøvende jordemoder og har en årelang og indgående viden om fødsler – både før, under og efter. Desuden er jeg certificeret instruktør i fødselsforberedelse med metoden Smertefri Fødsel, som jeg har undervist i gennem de seneste syv år. Jeg er efteruddannet i fødselsangst-samtaler og efterfødselssamtaler – og selv mor til tre og mormor til to.

  Min ambition er at give dig den bedste fødsel! 

  En fødsel er et udfordrende arbejde, som du skal forberede dig på. Viden er ikke nok. Det er kroppen, der skal føde og derfor handler det om at skabe sammenhæng mellem hoved og krop i forberedelsen: At forberede dig både mentalt og kropsligt og få viden og vished og træne, så du aktivt, konkret og trygt kan arbejde med veerne og smertesignalet i kroppen under fødslen.

  Ved mine egne tre fødsler og i mit arbejde som jordemoder har jeg i den grad oplevet at mangle redskaber til at gå ind i det udfordrende fødselsarbejde. Men i flere år har jeg assisteret ved fødsler med gravide, som jeg har oplevet var rustet til fingerspidserne, fordi de havde taget kurset i Smertefri Fødsel. Derfor har jeg videreuddannet mig i denne metode for at kunne give dig en konkret, mental og kropslig forberedelse og den bedste fødselsoplevelse.

  Som jordemoder har jeg oplevet, at de par, der har forberedt sig med metoden, mestrer deres fødsel på en imponerende måde: De har ejerskab over deres fødsler, tager ansvar under fødslen og arbejder roligt, målrettet og fokuseret med fødslen. De lader det ikke være op til jordemoderen at få en god fødsel. Jeg føler mig faktisk ofte overflødig på stuen. Flere kursister har også udtalt, at det har været vigtigere at deres partner var der for dem end jordemoderen.

  Det er da fantastisk!

  Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig.

     

  Portræt 2 kopi

   /
   
   
   

  Samarbejdspartnere:

  Udtalelser

  Læs fødselsberetninger fra tidlige kursister

  Gratis foredrag

  Kom og hør om fødselsforberedelse ved den bedste fødsel

  En god fødsel betyder noget for dig og dit barn. Resten af livet!

  Foredraget introducerer dig til grundkurset og det individuelle kursus, som er de to kursustilbud, jeg udbyder p.t.

  Foredraget er ikke et kursus, men en appetitvækker til dig, der overvejer et af mine kurser, og vil vide, hvad kurset kan gøre for dig/jer.

  Jeg er uddannet jordemoder og certificeret instruktør i Smertefri Fødsel. Min fødselsforberedelse handler om kropslige og mentale mestringsstrategier.

  Foredraget sætter fokus på, hvor meget du selv kan håndtere smerte ved at påvirke smertesignalet og dermed blive aktiv i fødselsarbejdet med en konkret tilgang til fødslen.

  Foredraget handler også om, hvordan du kan forvandle fødselsangst og bekymring til positive forventninger til din fødsel og til fødselsglæde.

  Vil du have den bedste fødselsoplevelse og have ejerskab over din fødsel, så er det en rigtig god ide allerede nu at betragte fødslen som en maraton. Både en maraton og en fødsel kræver forberedelse og træning for at bliver gennemført med glæde og overskud.

  Smertesignalet i en fødsel er ekstremt manipulerbart og i fødslen handler det om at manipulere smertesignalet og give slip i kroppen, så du arbejder med og ikke mod kroppen i fødslen. Du kan lære at få kontrol over smertesignalet, så du ikke behøver at lide passivt under det.

  Synet på fødslen har ændret sig ekstremt gennem årene. Jo mere kultiverede mennesker, vi har udviklet os til at være, desto mere komplicerede og unaturlige er fødslerne og synet på dem blevet. Jeg vil gerne være med til at ændre dit syn på fødslen til at blive ukompliceret og naturligt, så du kan glæde dig til fødslen!

  En fødsel er meget mere end smerte. Med en konkret kropslig og mental forberedelse kan du få tillid og tiltro til, hvad din krop kan og dermed reducere eventuel fødselangst og risikoen for at gå i panik i fødslen.

  Til foredraget inviterer jeg en tidligere kursist, der har født, til at fortælle om, hvad kurset betød for hendes graviditet og fødsel.

  Når du går fra foredraget, har du basis for at vælge, hvilket kursus, der passer dig/jer i forhold til termin og til dit/jeres behov. Og du, din partner og eventuelle fødselshjælpere kan stille alle de spørgsmål, I kan komme i tanker om.

  Foredraget introducerer til kurserne, mens det er på selve kurset, du lærer teknikkerne.

  Husk at tilmelde dig foredraget i god tid.

  Jeg glæder mig til at se dig/jer!

  Foredrag 3

  GRATIS FOREDRAG:

  Ingen foredrag pt.

   

  Andre tilbud

  Søger du ekstra støtte eller et individuelt tilpasset kursus, så se her

  FAQ

  Hvad får jeg ud af et kursus?

  Med et grundkursus hos den bedste fødsel får du:

  • Undervisning på højt fagligt niveau af en praktiserende jordemoder og instruktør i Smertefri Fødsel med indgående viden om alt det, der vedrører din graviditet og fødsel
  • Undervisning, der tager udgangspunkt i dit behov for viden om fødslen og behovet for konkrete redskaber til brug i fødslen
  • Viden om hvad der fremmer den normale og naturlige fødsel, så du forebygger indgreb, komplikationer og medicinsk smertelindring i fødslen
  • Viden om hvordan du selv bliver en aktiv part i fødslen og i de beslutninger, der træffes i graviditeten og i fødslen
  • Viden og redskaber, der højner din smertetærskel og reducerer smerter i fødslen
  • Vished, ro og tryghed til at arbejde dig gennem fødslen
  • Redskaber og teknikker (vejrtrækning, afspænding og visualisering), som du træner, så kroppen vil bruge dem som en betinget refleks i fødselsarbejdet

   

   
  • Viden om forebyggelse af bristninger baseret på evidens
  • Viden om amning baseret på evidens
  • En tryg og ansvarlig partner, der får viden om og redskaber til aktivt at støtte dig bedst muligt under fødslen
  • Lydfiler og arbejdsspørgsmål til den vigtige, daglige træning
  • Efterfødselscafe sammen med de øvrige på dit hold
  • Evaluering af mig som underviser og af metoden du har født med

  Frygt og angst opstår, når du mangler tiltro til dine evner og mangler redskaber til at tackle fødslen:

  • Redskaber får du ved at forberede dig konkret hos en, der ved mere om fødsler og fødselsforberedelse end du selv gør
  • Evnen til at bruge redskaberne får du ved at træne
  • Det er træningen, der gør den store forskel mellem min og mange andres fødselsforberedelsesmetoder

  Held og lykke med din forberedelse og din fødsel – den bedste fødsel!

  >

  >

  >

   

  Hvem har glæde af et kursus?

  Mine kurser henvender sig til alle gravide, der gerne vil have den bedste fødsel.

  • Kurset er godt til førstegangsfødende, der ofte har et længere fødselsforløb og derfor har brug for redskaber til at være længe i det udfordrende fødselsarbejde.
  • Mange førstegangsfødende er angste for uvisheden i fødslen og er bange for at blive grebet af panik i fødslen. De har brug for enkel og konkret viden og enkle, konkrete mestringsstrategier for at blive trygge i graviditeten og fødslen. Det kan jeg give dig.
  • Kurset er godt til flergangsfødende, som typisk har en kortere fødsel, men som derfor er mere udfordrede end ved deres første fødsel.

   

   
  • Kurset er også for flergangsfødende, som har haft en god fødselsoplevelse, men denne gang har brug for mere kontrol, styring og ejerskab. ”Sidste gang blev jeg slæbt efter hesten, denne gang sad jeg i sadlen!”, sagde en af mine flergangsfødende kursister efter kurset og fødslen.
  • Kurset er også for den flergangsfødende, der har haft en dårlig fødselsoplevelse og derfor gerne vil investere i en bedre oplevelse ved næste fødsel.
  • Den enkle viden du har brug for handler om fødslens faser, hormonlære, smertepsykologi, fødestillinger, viden om og forebyggelse af bristning, partnerstøtte, øvrig smertelindring, tryghed og ønsker for fødsel og amning. De enkle redskaber du har brug for handler om afspænding, vejrtrækning, presseteknik, mentaltræning/fokusvisualisering, tryk, massage og anden støtte fra partneren. Læs mere under grundkursus.

  >

  >

  >

   

  Hvorfor skal jeg overhovedet forberede mig ?

  Der er videnskabelig dokumentation for at fødselsforberedelse virker. Det viser et nyt dansk studie blandt knap 1.200 førstegangsfødende på Skejby Sygehus i Århus.

  “Konklusionen er, at kvinder tilsyneladende bliver bedre til at håndtere deres første fødsel, hvis de har fået fødselsforberedelse. De har en bedre fornemmelse for, om fødslen er ved at gå i gang, og kommer i højere grad først hen på fødeafdelingen, når de er i aktiv fødsel”, siger Rikke Damkjær Maimburg, jordemoder og ph.d. ved afdeling for epidemiologi ved Aarhus Universitet, som har stået i spidsen for undersøgelsen.

  Forskningen viser, at en god forberedelse giver en bedre og mere positiv fødselsoplevelse. Den fødende er mere tryg ved at være hjemme, kommer senere ind på fødegangen og får derfor et kortere ophold.

  Forskningen viser også, at behovet for medicinsk smertelindring reduceres og at der er færre indgreb fx i form af rygmarvsbedøvelse (epiduralblokade) i fødslen, som øger risikoen for endnu flere indgreb som ve-stimulation og sugekop.

  Da jeg læste til jordemoder, hørte jeg det meget bizarre udsagn fra min underviser, at kvinder ville føde meget bedre, hvis de fik skåret hovedet af, og at det var et problem, at kvinder ville have så meget kontrol under fødslen.

   

   

  Kontrol under fødslen er bestemt ikke negativt, det handler om at have brugbar kontrol. For der er ingen tvivl om, at vores tanker og manglende kropsbevidsthed kan være en stor hindring for det gode flow i fødslen. Og negative tanker, frygt og anspændthed påvirker oxytocinet negativt – det hormon, der skaber veer i fødslen, som smertelindrer dig og sørger for god fremgang i fødslen.

  En indøvet kropslig og mental kontrol overfor den uvished, der er forbundet med fødslen, giver dig tillid, tryghed og vished for at din krop nok skal klare det udfordrende fødselsarbejde, og at det kan blive en god fødsel, selvom den går anderledes, end du havde forestillet dig.

  Der findes mange former for fødselsforberedelse og alt er bestemt ikke lige godt og brugbart. Jeg vil anbefale dig at vælge:

  En fødselsforberedelse der ikke kun fodrer dit hoved med viden, men også kroppen med konkrete redskaber. At skabe forbindelse mellem hoved og krop og forberede dig både mentalt og kropsligt, er første skridt mod den bedste fødsel!

  Held og lykke med forberedelsen.

  >

  >

  >

  >

  >

   

  Hvornår skal jeg starte på forberedelsen?

  Jeg anbefaler, at der er minimum fire og gerne fire-seks uger mellem kursets slutning og din termin.

  Er der meget længere tid, starter du faktisk før, du helt er klar til at forholde dig psykologisk til fødslen (27.-28. uge) og det kan være svært at bevare motivationen til den daglige træning, som er det, der giver effekten af denne forberedelse.

  Har du et stort behov for at starte tidligt, kan du naturligvis vælge det, holde en pause efter kurset, for så at gå aktivt i gang med at træne igen fire-seks uger før din termin.

   

   

  Har du først sent fundet ud af, at du vil på et kursus og der ikke er så lang tid til din termin, vil jeg anbefale dig at kontakte mig for at høre, hvordan vi kan planlægge et forløb for dig, eller jeg kan henvise dig til andre muligheder hos andre undervisere.

  Ved tvivl om hvilket kursus, hvor og hvornår er du velkommen til at kontakte mig.

  Læs mere under grundkursus og andre tilbud.

  >

  >

  >

   

  Hvilken metode bliver anvendt i den bedste fødsel?

  Jeg kombinerer min store jordemoderfaglige viden med den viden, jeg har fra min instruktøruddannelse i Smertefri Fødsel. Til sammen giver det dig enkle, konkrete redskaber til at skabe den bedste fødsel.

  Den amerikanske fødselslæge Grantly Dick-Read, har forsket i smerte og beskriver i bogen Childbirth witout fear (1942), at selve veen ikke er et smertefuldt fænomen, men at det er vores reaktion på smerte, der betyder noget for, hvordan smerte i fødslen opleves.

  De franske fødselslæger Ferdinand Lamaze og Pierre Vellay har udviklet Lamaze metoden, som har lovet kvinder en smertefri fødsel. De beskriver Lamaze metoden i bogen Fødsel uden smerte (1965). Metoden bygger på teori og træning i særlig vejrtrækning, afspænding, mentaltræning og presseteknik så kroppen ved, hvad den skal til fødslen.

  Lamaze metoden udbydes stadig i Danmark og tilsvarende forberedelse udbydes i Smertefri Fødsel, hvor jeg har taget min uddannelse som instruktør.

  Når jeg underviser i smertehåndtering, arbejder jeg med gate controle-teorien (Melzack & Wall 1965). Teorien handler om, at impulserne til hjernen – i fødslen smerteimpulserne – kan filtreres afhængigt af hvilke nervetråde, der tager styringen ved stimuli som fx smerte. Enkelt sagt oplever hjernen det, den bliver fortalt. Afhængigt af, hvilke impulser/fortællinger, der når hjernen i fødslen, oplever hjernen mere eller mindre smerte, fordi smertesignalet er ekstremt manipulerbart og kan overdøves. Så hvorfor ikke vælge en fødselsforberedelse hvor du lærer at manipulere kroppens smertesignal?

  Den bedste fødsel lærer dig enkle, konkrete teknikker, fokusering og defokusering. Du indøver og træner teknikerne, som både er kropslige og mentale mestringsstrategier. Herigennem opnår du, at smertesignalet, der udløses ved sammentrækninger i livmoderen (veerne), ikke når hjernen som vanlige smerteimpulser og udløser smerteoplevelse. Istedet højnes smertetærskelen og smerteoplevelsen mindskes.

  Uge for uge i en fire ugers periode lærer du nye teknikker, som du træner efter lydfiler dagligt i minimum fire uger (gerne fire-seks uger) inden fødslen.

  Teknikkerne er :

  • en kombinationsafspænding
  • en arbejdsvejrtrækning kaldet laboro-vejrtrækningen
  • en pres og giv slip-teknik
  • visualisering og mentaltræning

   

   

  Med kombinationsafspænding træner du aktivt, at visse muskler i kroppen kan være spændte, mens andre er afspændte. Ved aktivt at træne kombinationsafspænding og afspænding i kæbe, skuldre og hænder over tid, vil din krop vide – som en betinget refleks – at den eneste spændte muskel i kroppen under fødslen er livmoderen.

  Laboro-vejrtrækningen er en overfladisk arbejdsvejrtrækning til brug i udvidelsesperioden. Det er en kontrolleret, ligelig udveksling af ilt og kuldioxid, som ikke skal forveksles med hyperventilering. For andre end den trænede kan laboro synes anstrengende og udmattende, men under træningen har du øget din lungekapacitet betragteligt og kan derfor arbejde uanstrengt i meget lang tid. I pauserne bruger du den dybe vejrtrækning, vi jordemødre almindeligvis anbefaler i hele fødslen.

  Ved en overfladisk vejrtrækning undgår du, at vejrtrækningsmusklen diafragma lægger unødigt tryk på livmoderen, når den trækker sig sammen under en ve. Derved kan livmoderen arbejde upåvirket og mindre smertepåvirket. Med et manglende tryk på livmoderen aflaster du også nerveenderne ved kønsbenet og i lænden, hvorved smerterne reduceres betragteligt.

  Visualisering og mentaltræning indgår også som en teknik. Det er et anerkendt og dokumenteret middel til at øge chancerne for at gennemføre en hård, fysisk præstation – kendt og brugt af de fleste elitesportsudøvere.

  Presseteknikken træner du ved aktivt at give slip og lægge et dirigerende pres på toppen af livmoderen og dermed understøtte den kraftige refleks, presseveen udgør.

  Jeg kan ikke stille dig og din partner en smertefri fødsel i udsigt. Du skal forvente et hårdt, koncentreret fødselsarbejde – men et arbejde, hvor du vil kunne arbejde dig trygt og målrettet gennem fødslen ve for ve. Med viden og træning får du tiltro til dine evner qua dine mestringsstrategier, som du vil opleve som stærkt angstreducerende og som et middel til at få ejerskab over din fødsel.

  Teknikkerne går fint hånd i hånd med øvrige smertelindringsmetoder som akupunktur, badekar m.m. Læs mere om teknikkerne i kombination med smertelindring længere nede i FAQ’en.

  Held og lykke med din forberedelse og din fødsel!

  >

  >

  >

  >

  >

   

  Findes der fødselsforberedelse og/eller samtaler, der ikke foregår på hold?

  Hvis du ikke er til holdundervisning, har særlige behov eller blot har et ønske om dit eget forløb sammen med din partner i dit eget hjem eller hos mig, har du mulighed for at vælge et individuelt kursus, der er tilpasset jeres særlige behov. Der er også mulighed for at gå sammen med en eller flere venner og lave et mindre hold hjemme hos jer.

  Læs mere om det individuelt tilpassede kursus under andre tilbud

   

  Jeg tilbyder samtaler om fødsel før og efter fødslen. Det kan du fx have brug for, hvis du er angst for fødslen eller hvis du har haft en dårlig eller traumatiserende fødsel, som du har brug for at bearbejde. Det er aldrig for sent at få en god fødsel!

  Læs mere om samtaler før og efter fødslen under andre tilbud

   

   

  Jeg tilbyder også private jordemoderkonsultation hvis du har behov for flere konsultationer og mere tid end du får i det offentlige, hvis du ikke føler dig mødt af din jordemoder, har brug for ekstra jordemodefaglig omsorg og fordybelse eller noget helt fjerde.

  Læs mere om jordemoderkonsultationer under andre tilbud

  >

  >

  >

  >

  >

  >

  >

   

  >

  >

   

  Kan denne fødselsforberedelse stå alene?

  Flere kursister spørger om jeg anbefaler, at de deltager i mere forberedelse end mit kursus og om jeg forventer, at de læser en masse ved siden af.

  En af mine kursister sagde efter kurset: ”På det her kursus lærer man ikke om at føde, men at føde.”

  Mon det kan siges mere præcist? Dette kursus kan sagtens stå alene!

   

   

  Når du har taget et kursus hos mig, ved du, hvad du skal vide om at føde og amme, og du har konkrete redskaber til at gå i gang med fødsel og amning.

  Du behøver ikke at læse en masse om fødsler. For megen viden kan belaste og forvirre. Du behøver ikke en masse anden viden end den, du får her. Så kniber det med din og partnerens tid til at følge både min og den offentlige forberedelse, kan du roligt vælge kun at følge min.

  >

  >

  >

  >

  >

   

  Kan teknikkerne fra den bedste fødsel bruges sammen med anden smertelindring i fødslen?

  Teknikkerne går fint hånd i hånd med øvrige smertelindringsmetoder som akupunktur, badekar m.m.

  Slår fødslen et sving fx ved at barnet trænger skævt ned gennem bækkenet eller du får ve-storm og hurtigt bliver maksimalt udfordret, vil du kunne få brug for en rygmarvsbedøvelse/epiduralblokade – men det er naturligvis ikke dit første valg, når du er godt forberedt.

   

   

  Frygt og angst opstår, når du mangler tiltro til dine evner og mangler redskaber til at tackle fødslen:

  • Redskaber får du ved at forberede dig konkret hos en, der ved mere om fødsler og fødselsforberedelse end du selv gør.
  • Evnen til at bruge redskaberne får du ved at træne.
  • Det er træningen der gør den store forskel mellem min og mange andres fødselsforberedelsesmetoder.

   

  Held og lykke med din forberedelse og din fødsel!

  >

  >

  >

  >

  >

   

  Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål, der vedrører fødselsforberedelse, jordemoderfaglige spørgsmål om graviditet, fødsel og angst, eller samtaler før eller efter fødslen.

  Min træffe- og arbejdstid er fleksibel. Jeg tjekker min mail mindst en gang dagligt og tager jeg ikke telefonen, er du velkommen til at lægge en besked, så vil jeg kontakte dig hurtigst muligt. Brug formularen her på siden, ring eller send mig en sms/mail.

  · 51 91 55 75

  · gitte@denbedstefoedsel.dk

  · facebook.com/denbedstefoedsel

  I · instagram.com/denbedstefoedsel

   Ved indsendning af oplysninger godkender jeg samtidig privatlivspolitikken
   hos Den Bedste Fødsel.